Általános leírás

Biztosan a véletlen műve, hogy Gombóc Artúr az egyik kedvenc mesefiguránk. Az is a véletlen műve lehet, hogy a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, a tömör csokoládé, a lyukas csokoládé, a csomagolt csokoládé, a meztelen csokoládé, az egész csokoládé, a megkezdett csokoládé, az édes csokoládé, a keserű csokoládé, a csöves csokoládé, a mogyorós csokoládé, a tejcsokoládé, a likőrös csokoládé, a tavalyi csokoládé, az idei csokoládé és minden a világon készített csokoládé a mi kedvencünk is. Az viszont már biztos nem a véletlen műve, hogy mielőtt rávettük volna magunkat a konditermek tesztelésére nagy duzzogva belevágtunk ezeken a még didergős napokon a forró csoki kóstolgatásba. Elvégre nemsokára lemozogjuk. Tutira! Addig meg megírjuk a véleményünket, melyet alább olvashattok:

 

Megnevezés:

Belvárosi Krém Cukrászda (8000 Székesfehérvár, Marosi Arnold u. 1)

http://kremcukraszda.hu/

Szolgáltatás leírása:

A cukrászda honlapján olvasottak szerint üzletük elnevezése utal egyrészt a termékeik állagára, melyek lágyak, krémesek, másrészt pedig az üzlet emelt színvonalára. Bár valószínűleg senkit nem ér különösebb meglepetésként: a cukrászdában rengeteg sütemény (köztük allergén anyagoktól mentesek) megtalálható, emellett teák, kávék és a nyári időszakban természetesen fagyik és limonádék tömkelege is. És természetesen azt is kaptuk, amiért jöttünk: FORRÓCSOKIT!

Vélemény – saját vélemény – élmény:

A cukrászda a belváros szívében található, a színházzal szemben. Ez elég megnyerő érv arra, hogy mindenképp kipróbáljátok a barátaitokkal. A hangulatot, ha egy szóval kellene, hogy leírjuk a tapasztaltakat, a varázslatost használnánk. A meghitt hangulatot a cukrászda elrendezése garantálja. Akkor is érezheted úgy, hogy csak a Tiétek az egész tér, ha egyébként tele van a vendégek részére fenn tartott hely. Amellett, hogy nagyon jól éreztük magunkat, a kellően KRÉM-es (reméljük, szeretitek a szóvicceket) forró csoki is elrabolta a szívünket.

Ár-érték arány: megfelelő

Forró csokoládé: már 450 Ft-tól.

Összegzés: 9/10 pont

Fotó:

 

 

 

 

Megnevezés:

Menta Cafe&Lounge – Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, Koronázó tér 3.)

https://mentacafe.metro.rest/?lang=hu

Szolgáltatás leírása:

A kávézó a megszokott szolgáltatási palettát nyújtja. Választhatunk többféle üdítő, kávé, tea és igen, igen forró csokoládék közül is. Az italok mellé nassolhatunk a fellelhető péksüteményekből vagy kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb ételek közül. Meg is tettük volna, de hát… nem ezért jöttünk! J

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Imádtunk minden ott töltött pillanatot. A hangulat, a kiszolgálás, az ízek és az illatok marasztaltak minket. Nagyon élveztük, hogy többféle, cukorsokkolónál cukorsokkolóbb költemény közül is választhattunk volna – nyílván nem tettük, azért figyelünk a nemsokára kezdődő kondis tesztelésre is… J Olyan időpontot választottunk a tesztelésre, amikor viszonylag kevesen tartózkodtak ott, de végigjárva az épületet úgy hisszük, hogy akkor is tud meghitt perceket biztosítani számunkra, amikor sokan választják kikapcsolódásul őket.

Specifikum:

Bár az időjárás még nem tette lehetővé, de alig várjuk, hogy jobb idő legyen, és a teraszról nézhessük a városunk szerintünk egyik legszentebb helyét – királyaink koronázásának emlékhelyét. Nálunk abszolút ez adja a hely specifikumát.

Ár-érték arány: megfelelő

Forró csoki: 690 forinttól

Összegzés: 9/10 pont

Fotó:

 

 

 

 

Megnevezés:

Cafe Frei (8000 Székesfehérvár, Fő utca 3.)

https://www.cafefrei.com/

Szolgáltatás leírása:

Cafe Frei kávézókkal szerencsénkre országunk szinte összes nagy városában találkozhatunk. (Bevalljuk, nem jártunk utána, hogy hol van és hol nincs..) Ennek mi azért is örülünk, mert nagyon szeretjük a franchise rendszerben működő kávézó ízvilágát. A kávék mellett teákat, forró csokikat is választhatunk az éppen aktuális kedvenc süteményeink, szendvicseink mellé.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Bevalljuk őszintén ez a kávézó nyerte el ebben a kategóriában a szívünket. Imádtuk a hely hangulatát, azt, hogy a krémes, különleges ízű forrócsokit úgy fogyaszthattuk el, hogy közben az ablakon keresztül figyelhettük az utcai forgatagot, hogy kellemes, lágy zene szólt és igen, itt kaptuk a legtöbb mosolyt és a legtöbb figyelmességet is a pult másik oldalán állóktól.

Specifikum:

A kávézó Székesfehérvár központjában található. Ideális találkozási helyszíne éppúgy az éppen ebédszünetben van egy kis időm találkozni, fussunk össze találkozásoknak, mint a jól, előre megtervezett összefutásoknak.

Ár-érték arány: megfelelő

Forró csoki: 590 Ft.

Összegzés: 10/10 pont

Fotó: