Játszóházak Székesfehérváron

Általános leírás: A gyermekek nagy kedvence a játszóház, ahol kellő képen lefáraszthatják magukat a sok mozgást igénylő játék kapcsán. Csúszdák, mászókák, ugrálók és még számtalan játékeszköz, amely sokszor a gyermeki fantáziát is felülmúlja. Minden nagyon színes és csábító, a kisebb és a nagyobb gyermekek is azonnal rabul ejti. A szülők is szívesen választják ezt a programot gyermekük részére akár egy bevásárlással összekötve, vagy alternatív hétvégi program gyanánt. Tesztelésünk alkalmával 3 székesfehérvári játszóházat kerestünk fel szombat délelőtt 1 órás játszóházi programra egy 3 év körüli gyermekkel és egy felnőttel, hogy bemutathassuk, mire számíthat a vásárló, mikor ezt a szolgáltatást igénybe veszi.

Megnevezés: (ár, mértékegység, cím, web)

REGIO JÁTÉK játszóház

Ár: 1460 Ft (850 Ft/ fél óra+ 2X 300 Ft/2 X 15 perc )

Cím: Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 13, 8000

https://www.regiojatek.hu/jatszohaz.html

Szolgáltatás leírása:  A székesfehérvári REGIO Játszóház 3 éves kortól várja a gyermekeket. Minimum 30 perc fizetendő, mely után 15 perces egységekben számolják az ott töltött időt és ennek díját. Felügyeletet nem biztosítanak. Székesfehérváron a nagyobb gyerekeket is várják, újonnan nyílt, a kamasz korosztálynak alkalmas játékteremben. Szülinapi rendezvények szervezésére is igénybe vehető.

Vélemény – saját vélemény, élmény-

A játszóház autóval kényelmesen megközelíthető, gyalogosan valósággal kivitelezhetetlen. Egy bevásárló centerben található, közvetlen az épület előtti parkolási lehetőséggel. A Játszóház a Régió Játékáruház épületében foglal helyet. Az áruházon áthaladva jutunk el a játszóházba. A gyermekek számára ez egy beteljesült álom, de a szülők talán kevésbé örülnek a csábító és gyermekekben azonnal vásárlási igényt ébresztő játékáradat láttán. De persze a „vedd meg nekem ezt” kezdetű hisztiket egy rutinos szülő hamar elhárítja, ha szeretné. Legrosszabb esetben a gyermek akarata győz. A Játszóház, ahogyan a weboldalán található információban is hirdeti, 3 éves kortól várja a gyermekeket. Ez valóban így van, a tesztalanyunk is egy majdnem 3 éves kislány, aki remekül ki tudta használni az 1 órás ott töltött időt.

Tisztaság, felszereltség, állapot és biztonság kategóriájában is elégedettek voltunk. 3 éves gyermekünket szabadjára engedhettük, nem kellett félni, hogy esetleg veszélyes szituációkba kerül. A játszóház jól belátható, a gyermekünk szemmel tartható. A játszóház nem volt túlzsúfolva, ami főleg kisebb gyermekkel érkezők számára nagyon pozitív.

Csúszdák,trambulin, célbadobók, golyófürdők stb. várják a kisebbeket a nagyobbak számára pedig játékgépek biztosítják az élményt.

Specifikum:

Bátran ajánljuk! Remek időtöltés kicsik és nagyobb gyermekek részére is. Mivel a bevásárló centerben számos üzlet is található, így akár amíg a család egyik fele bevásárol, a másik fele játszóházazhat. A fél órás jegy szinte biztos, hogy nem lesz elég a gyermekünk részére, mert pont akkor lendül bele a játékba, ezt mérlegeljük. A weblapon az árakról előre tájékozódhatunk és a játszóházról képeket is láthatunk. A csábító játékbolttal számoljunk, és előre beszéljük meg gyermekünkkel .

Ár-érték arány – drágább

Összegzés (1-10):  8 pont

Fotók

Kincses Sziget Játszóház

Palotai út 4. murvás parkolónál

Székesfehérvár

Ár: 1200 Ft/ 1 óra (idő túllépés esetén napijegyre vált ami 1800 Ft)

https://www.facebook.com/Kincses-Sziget-J%C3%A1tsz%C3%B3h%C3%A1z-Sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r-219451724803395/

(A webcím nem működik)

Szolgáltatás leírása:  Kalandpark és játszóház a város szívében

Vélemény – saját vélemény, élmény-

A Kincses Sziget Játszóház a belvárosban található, gyalogosan, tömegközlekedéssel és autóval is kényelmesen megközelíthető. A Játszóház mellett ingyenes parkoló áll. Ebből adódóan itt lényegesen több gyermekkel szembesültünk. Azonban mivel megközelítőleg azonos korúak voltak mégsem okozott problémát. Sőt, a kicsik és nagyobbak sokszor egymásra is találtak egy egy közös játék kapcsán. A játszóházban kismotorok és kisautók is vannak, amelyekkel a kisebb gyermekek bátran közlekedhetnek, a nagyobbak pedig az óriás trambulinon vezethetik le energiájukat. E mellett csúszda, kisház, golyófürdő, ugráló, függő alagút stb. biztosítja a felejthetetlen élményt.

Tisztaság, felszereltség, állapot és biztonság kategóriájában itt is elégedettek voltunk. 3 éves gyermekünket szabadjára engedhettük, nem kellett félni, hogy esetleg veszélyes szituációkba kerül a nagy trambulint kivéve. A játszóház jól belátható, a gyermekünk szemmel tartható. Tesztalanyunk számára 1 óra nem volt elég, még egy fél óra kellett ahhoz, hogy magától is haza akarjon jönni.

 

Specifikum:

Bátran ajánljuk! A jó megközelíthetőség végett tulajdonképpen bármikor eszünkbe juthat, hogy gyermekünkkel betérjünk. Amit hiányolunk az a jól átlátható weblap (nem működő IP cím) és az árakról való előzetes tájékozódás lehetőségének hiánya. Igaz a közösségi oldalon felvehető velük a kapcsolat, de az árakról való információt ott sem találtunk.

Ár-érték arány – olcsóbb

Összegzés (1-10):  9 pont

Fotók 

Kalandorland Kávézó és Játszóház

Székesfehérvár Balatoni út 44.

Székesfehérvár

https://www.facebook.com/kalandorlandjatszohaz/

Ár: 1290 Ft ( gyermek jegy 1090 Ft/óra felnőtt kísérő 200 Ft/fő)

Szolgáltatás leírása:  Kávézó, Játszóház és Rendezvényszervezés

Vélemény – saját vélemény, élmény-

A Kalandorland Kávézó és Játszóház a város szélén található, a Balaton irányába. Gyalogosan, tömegközlekedéssel és autóval is kényelmesen megközelíthető. A Játszóház egy bevásárló center területén áll. A tesztelt játszóházak közül, ez volt a legnagyobb. Kétszintes élménybirodalom. Csúszda, golyófürdő, légvár, mászó alagút, függő alagút, körhinta stb. biztosítja a felejthetetlen élményt.

Tisztaság, felszereltség és állapot kategóriájában itt is elégedettek voltunk, de a biztonság tekintetében ki kell emelnünk, hogy a kisebbekre igenis vigyázni kell. Ugyan van, kifejezetten a legkisebbek számára kijelölt játszóterület, de ha gyermekünk úgy dönt, hogy a nagyobbakkal együtt szeretne játszani, akkor szükséges a szülői jelenlét. 3 éves gyermekünket szabadjára teljes mértékig nem engedhettük, nem lehet teljesen belátni a teret. Volt, hogy sírva jött oda, mert a nagy csúszdánál megütötte magát. A játszóházba lévő „körhintát” veszélyesnek találtuk kisgyermekes szülői szemmel, illetve példa is volt rá, hogy egy kisebb gyermek csak nézőként került a hinta közelébe mégis majdnem baj lett belőle. Tesztalanyunk számára 1 óra elég volt, saját kérésére jöttünk el. A játszóház maga sok lehetőséget kínál. Külön termek rendezvények megtartásához, animátorok, zenés foglalkozások mind igénybe vehetőek. Véleményünk szerint nagyobb gyermekek számára igazán jó választás, kisebb gyermekek esetében több szülői jelenlétet igényel.

Specifikum:

Ajánljuk! A jól megközelíthető, jól felszerelt. A bevásárló center területén lévő elhelyezkedés által a családi bevásárlás alatt is igénybe vehető szolgáltatás lehet. Nagysága végett a legkisebbek számára kevésbé ajánljuk, nagyobbak számára számos lehetőséget kínál. Amit hiányolunk itt is, az a jól átlátható weblap  és az árakról való előzetes tájékozódás lehetőségének hiánya. Igaz a közösségi oldalon felvehető velük a kapcsolat, de a válaszig napok telnek el,így az árakról való információt ott sem kaptuk meg.

Ár-érték arány – közepes

Összegzés (1-10): 7 pont

Fotók 

Összegzés:

Mind a három játszóháznál elégedettek voltunk a játékélmény nyújtotta szolgáltatás tekintetében. Azt nagyon is hiányoltuk, hogy két játszóháznál nem tudtunk az árakról előzetesen tájékozódni az internetről. Telefonálnunk kellett, hogy megtudjuk, milyen költségekkel, időkeretekkel számolhatunk. Egy gyermek esetében ez talán nem mérvadó, de ha több belépőt kell megvásároljunk, bizony lényeges szempont lehet. A játszóházak jó alternatívái egy családi bevásárlás, hétvégi, szünidő alatti program eltöltésére. A választási szempontok alapján az árak mellett vegyük figyelembe azt is, hogy milyen idős gyermekkel, gyermekekkel érkezünk. Nem feltétlenül a nagyság, vagy a játékok száma a mérvadó, illetve az is lényeges, hogy mennyi időt szeretnénk ott gyermekünkkel eltölteni.