Kismamafotózás Székesfehérváron

Általános leírás: Kis túlzással, minden nő életében adódik alkalom, amikor attól függetlenül, hogy mennyire fotogén, vagy mennyire van megelégedve magával, vágyat érez arra, hogy kamera elé álljon. Az egyik legmeghatározóbb pillanatok egyike a várandós állapot, ahol viszonylag rövid idő alatt mind testi, lelki és szellemi átalakuláson is átesik egy kismama. Sokan éppen ezért a megismételhetetlen és visszahozhatatlan áldásos állapot kapcsán keresik fel a fotós szakembereket. Manapság nem csak hogy nem elérhetetlen, de egyre népszerűbb a kismamafotózás, így ha valaki erre adja a fejét, és jó fotóst keres, könnyen a bőség zavarában találhatja magát. Legalábbis a keresgélés szakaszáig. Tesztelésünk során 13 székesfehérvári szakembert kerestünk fel. Már a kapcsolatfelvételnél a fele kiesett, mert vagy nem kaptunk választ, vagy nem kaptunk kedvező ajánlatot. A Fotósok csomagárakat adnak meg és minden csomagnál megvan milyen szolgáltatási egységeket tartalmaz. A csomagok tekintetében nem találtunk túl nagy eltérést, viszont árak tekintetében elég nagy a differencia. Tesztelésünk alkalmával végül 3 szakembert választottunk ki, akik hasonló árakkal, csomagokkal dolgoznak, és internetes bemutatkozójuk alapján a bizalmunkat is elnyerték. A teszt célja, hogy átfogó képet tudjunk adni arról, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mikor kismamafotózásra jelentkezünk.

Megnevezés: (ár, mértékegység, cím, web)

Katás Fotó-Kismama fotózás

Ár: 18.000 Ft

www.facebook.com/KatasFoto/

Szolgáltatás leírása:  1 órás fotózás bérelt stúdióban.20 db retusált kép, (csak digitális formában+cd ) beállítási limit nincs meghatározva. Igény esetén 20 db feletti képrendelés is opcionális.

Vélemény – saját vélemény, élmény- „A Fotós akibe egy perc alatt beleszeretsz”

Kapcsolatfelvétel:

A Katás Fotó a Facebook közösségi oldalon érhető el, illetve telefonon is. A fantázia név egy fotós hölgyet takar.  A tesztelés alkalmával, mi a közösségi oldalon jelentkeztünk. A kapcsolatfelvétel és egyeztetés a Katás Fotó-nál tartott a leghosszabb ideig, a válasz üzenetekre 1-2 napot is várnunk kellett. Ennek ellenére hozzá kaptunk legkorábban időpontot.

Katás Fotónál minden olyan baráti beszélgetés hangulatában zajlott. Ha a kapcsolatfelvétel során kialakult képet kellene jellemeznünk azt, úgy tudnánk legjobban leírni, hogy: Nagyon barátságos és laza.  Nem voltak a fotós által szigorúan behatárolt vagy meghatározott kritériumok. Egy csomagárat adott, fix retusált fénykép db számával és 1 órás stúdió használattal. Ami az 1 órába belefért, az mind megvalósulhatott. Az ár tartalmazta a külső stúdió bérlését is, ami szimpatikus volt számunkra, hiszen az árajánlat kérések alkalmával több fotós ezt még pluszban ráterhelte a vásárlóra, fotózási díja mellé. Katás Fotó nem adott túl sok instrukciót, azt hogyan jelenjünk meg, milyen ruhát, kiegészítőt vigyünk. Ez akkor lehet kellemetlen, ha a kismama nem tudja, hogy mégis mire érdemes odafigyelnie. Ugyanakkor a fényképész hölgy biztosított számunkra kismamaruhákat, illetve tökéletesen alkalmazkodott az igényekhez.

A fotózás napján, a bemutatkozás pillanatában egyértelművé vált, hogy egy valóban nagyon barátságos, kedves hölggyel van dolgunk. A fotós jelleme alapjaiban is meghatározza a fotózás hangulatát, hiszen egy nem mindennapi szituációban találjuk magunkat, ahol személyes gátlásainkat leküzdve próbáljuk követni a beállítási instrukciókat, bízva abban, hogy olyan képet kapunk majd, amit örömmel nézegetünk a jövőben is. Katás Fotónál a bíztatásban nem volt hiány! Valósággal sziporkázott! Nagyon hangulatos légkörben zajlott mind a 4 beállítás, ami 1 órába hibátlanul belefért.  A fotózáson nem elfáradtunk, hanem feltöltődve távoztunk. Nem túlzás azt mondani, hogy a Katás Fotó megtestesítőjét egy perc alatt meg lehet kedvelni. A fotózás és a képek árát előre a helyszínen kellett fizetnünk

Specifikum: Bátran ajánljuk. A kapcsolatfelvétel kissé hosszasabb, az instrukció kicsit kevesebb és a képeket is picit később kaptuk meg, mint azt előzőleg megbeszéltük, ennek ellenére csodálatos pillanatokat örökített meg a fotós, amire jó visszagondolni. Nagyon kedves fotós, szuper hangulatú fotózás, remek képek. Aki eddig saját gátlásai miatt nem adta még fotózásra a fejét, az bátran tegye meg az első lépéseket, a Katás Fotónál megtörik a jég!

Ár-érték arány – olcsóbb

Összegzés (1-10):  7 pont

Fotók

 

 

Megnevezés: (ár, mértékegység, cím, web)

Alba Wolf  Photo -STANDARD kismama csomag

8000 Székesfehérvár Budai ut 135.

https://www.fotostudiofehervar.hu

Ár: 27.300 Ft

Szolgáltatás leírása: kb. 1 óra stúdiófotózás,1 válaszható beltéri enteriőr (berendezett fotóműterem)1 smink VAGY 1 frizura, 2 saját ruhaszett, lap kellékekkel (szélgép, virág, képkeret), online képátadás + 10*15 cm-es prémium papírképek, 25 db retusált kép, ebből 5 db fekete-fehér verzióban is. Igény esetén 25 db feletti képrendelés is opcionális.

 

Vélemény – saját vélemény, élmény-„Aki eddig még nem érezte sztárnak magát, az most átélheti”

Kapcsolatfelvétel:  Az Alba Wolf stúdióval weblapjukon megadott elérhetőségeken illetve a közösségi oldalon is felvehetjük a kapcsolatot. Mi az utóbbit választottuk. Nem túlzásként, de üzenetünkre fénysebességgel érkezett a válasz. Csomagárak felől érdeklődtünk, amire egy linket kaptunk válaszul, az pedig nem hagyhatott kérdéseket maga után. Ugyanis! A weblapjukon mind árak, csomagok és csomagtartalmak nagyon átláthatóan és egyértelműen le vannak írva. Minden enteriőr, háttér és kiegészítőről fényképeket láthatunk, ki is választhatjuk, melyik tetszene a legjobban. Nincs zsákbamacska. Ugyanakkor felajánlják azt is, hogy egyedi ajánlatot is kérhetünk. A Standard Kismama csomag mellett döntöttünk. A kapcsolatfelvétel egy darabig a közösségi oldal üzeneteiben zajlott, majd ahogy megegyeztünk egy időpontban, azonnal hivatalosabb formára váltott. Emailben kaptuk meg az ajánlatot, melyre viszont válaszban kellett reagáljunk, hogy tudomásul vettük a megrendelést és az ezzel járó feltételeket, kötelezettségeket. Hogy mik is azok azt az email részletesen magába foglalja. Első és sokadik benyomásunk is azt sugallta, hogy túl hivatalos. Sokáig nem is tudtuk pontosan kivel levelezünk, ugyanis az Alba Wolf fantázianév több szakember munkásságát is takarja. A hivatalosságot aztán az utolsó levél törte meg, amit kicsit személyesebb hangvételben és már megszemélyesített aláírással kaptunk.

A fotózás napján a megbeszélt időpontunk előtt még egy sms üzenet is felhívja figyelmünket arra, hogy várnak minket a fotózásra. Az addig kissé távolságtartóbb, hivatalosabbnak vélt forma tovaszállt a stúdióba lépve. Két nagyon kedves és figyelmes szakember (egy férfi fotós és egy hölgy asszisztens) köszöntött, akik hihetetlen udvariassággal invitáltak beljebb. A kabátunkat lesegítették, a kicsit nagyobb méretű táskánk cipelésének terhét azonnal átvállalták. Kényelmes irodai részleg fogadott, ahol gyorsan elintéztük a papírmunkát. Nos igen, ugyanis szerződést írtunk alá, nyilatkoztunk is feltétel vállalási és adatvédelmi dolgainkról. Kissé szürreális szituáció volt, ahogy nagy pocakkal ott ülünk és közben minden oldalon szignózzuk a házvásárlásra emlékeztető sokoldalas szerződésünket, közben csak arra tudtunk gondolni: „De hát csak pár fotót szeretnék a családi albumba”. Ahogy mindennel készen voltunk és minden tájékoztatást megkaptunk szóban is, kezdődhetett a java. Először is átbeszéltük milyen ruhákat hoztunk, ugyanis a standard kismamacsomagban 2 beállítás szerepel, ahol a ruhát magunknak kell biztosítani. Ilyenkor érdemes nem csak 2 szettel készülni és saját elképzelésünkhöz való ragaszkodásunk mellett a fotográfusok véleményét is kikérni, ugyanis ők látják, mi hogyan köszön majd vissza a képeken. Egy rossz ruhaválasztás vagy előnytelen darab hamar hazavághatja az összhatást. Fotózásra egy kismama vásárolhat is kifejezetten” fotós ruhát” vagy bérelhet is, bárhogy is legyen, ha csak nem lóg a szekrényünkben olyan darab, ami jól is áll és bele is férünk, plusz költséggel számolnunk kell. A csomag azonban tartalmaz egy frizura vagy smink készítést is. Profi sminkasztalhoz ültetnek, közben vízzel kínálnak, amit még ki is töltenek nekünk, miközben a kolléga már neki is lát a szépítési munkálatokhoz. Közben beszélgetünk, és kezdjük azt érezni: jobb, mint otthon. Kiválaszthattuk az enteriőrt és már kezdődhetett is a fotózás. Az átöltözésre biztosítanak egy külön szobát, tükörrel és székkel. Előre megtervezett pozíciókba állítottak be, kevésbé kapott szerepet az improvizálás. Harmonikus és jól összehangolt módon egymás keze alá dolgozva segítette egymást a fotós és az asszisztense. Nekünk csak mosolyogni kellett, az utolsó hajszálunkat is a helyére igazították. Újabb és újabb beállítások közben segítettek felülni vagy felállni, ami egy kismamának mindig nagyon jól eső gondoskodás. Közben többször is vízzel kínáltak, illetve érdeklődtek, hogy nem fáradtunk-e el. Mikor az aranyfal csillogásában a szélgéppel tincseinket megreptették és közben kellemes zene szólt, egy percre elhittük, hogy sztárok vagyunk…és be kell valljuk, nagyon is élveztük.

A fotózás végére igazán elfáradtunk, kicsit tovább is tartott, mint azt előzőleg tervezték. Annak ellenére, hogy igazából csak kétszer öltözhettünk át. Ezt a 2 szettet kevésnek éreztük az ott töltött időhöz képest, minden másban a maximumot kaptuk.

A nyers képekre pár napot kellett várjunk, a kiválasztása is nagyon kényelmes módon zajlik, nem nekünk kell összeírogatni, hanem egy webes platformon kell kiválasztanunk és visszaküldenünk. Pontosan megmondják, mennyi időnk van a válogatásra és azt is, mennyi a maximum idő, amin belül ők teljesítik a retusálást és a kész képek postázását. A fotózás és a képek árát előre a helyszínen kellett fizetnünk. Az Alba Wolfnál minden úgy zajlik, ahogy előzőleg megígérték. Gyors, pontos és korrekt!

Specifikum: Bátran ajánljuk! Aki nem szereti túlbonyolítani a dolgokat, az előre jól megszervezett és hatékonyan véghezvitt feladatok híve, mindenképpen itt kopogtasson!  Igényes és szép minőségű fényképeket kaptunk.

Ár-érték arány – drágább- a csomagár ugyan a legmagasabb összegű, de a csomag tartalmával összevetve mégsem az.

Összegzés (1-10): 8 pont

Fotók

                      

  1. Megnevezés: (ár, mértékegység, cím, web)

Kasza Ágnes Kismama fotózás Alap csomag

Ár: 25.000 Ft

Szolgáltatás leírása: 1-1,5 órás fotozás, berendezett stúdióban biztosított kellékekkel, kismamaruhákkal, 20 db retusált foto dvd -re írva, ebből 10 választott előhivatva 10*15 méretben

Vélemény – saját vélemény, élmény- „ Ahol a várandósság művészivé válik ”

A közösségi oldal ajánlotta figyelmünkbe Kasza Ágnes Fotós munkásságát egy hirdetés formájában. A képek láttán azonnal tudtuk, hogy fel kell vele vegyük a kapcsolatot. Közösségi oldalon tettük meg az első lépéseket. Csomagárak felől érdeklődtük és hamarosan érkezett is a válasz. A fotós hölgy az időpont egyeztetés előtt érdeklődött arról, melyik hetet töltjük, ugyanis a kismamafotózásnál egyáltalán nem mindegy az időzítés. Fényképet kért a pocakméretről hogy lássa, hol tartunk és érdeklődött a ruhaméretünkről is, hogy az általa biztosított kismamaruhákkal majd készülni tudjon. Illetve felhívta figyelmünket arra, hogy a fotózáshoz a hétköznapi smink nem elegendő, és a fotókon nagyon sokat jelent, javasolta a sminkes kollégáját, vagy a magánúton történő megoldáshoz pár hasznos tanáccsal látott el. Ez mindenképpen segítség és támpont főleg azoknak, akik életükben először mennek fotózásra. A pocakos fotó láttán akaratlanul is egy kis női „csevej„ következett a gyermekekről és a várandósságról. Nos igen, ez is fontos, hiszen a kismamafotózás lényege az anyasággá válás és az áldott állapot hangulatának a megörökítése, ami nem könnyű feladat és a fotósnak ebben nagy szerepe van. Sejtettük, hogy itt ezzel nem lesz probléma. A fotózás előtt még kaptunk javaslatokat arra vonatkozólag, milyen kellékekkel készüljünk, ami még személyesebbé teheti a képeket. Mint pl.: kiscipő, ultrahangkép.

A fotózás napján a megbeszélt stúdióba érkeztünk. A fotós hölggyel történő találkozás és benyomás valahol az aranyközépút vonalán volt. Nem is túl hivatalos, de nem is túl közvetlen. A stúdió kissé kaotikusnak tűnt, érezni lehetett, hogy itt nagy szerepet kap majd az improvizáció. Az átöltözésre sajnos nincs kialakítva egy kis hely, vagy paraván, így aki szemérmesebb annak, ez lehet kissé kellemetlen is, mivel maga a stúdió egyébként nem túl nagy, így maximum csak hátat lehet fordítani az átöltözés során. A hozott szettek megbeszélését követően azonnal a lencse egyik oldalán találtuk magunkat. A saját természetességünk egészült ki pár instrukcióval, de a fotós hölgy hagyta, hogy önmagunk maradhassunk. Természetes fényeket használt, ami már önmagában nagyon harmonikus légkört teremtett. Nem terhelte a képeket felesleges kiegészítőkkel, főszerepben maradt maga a kismama. Inkább neveznénk művészinek a közeget, mint sem művinek. A ruhák,az enteriőr mind annyira különleges összhatást teremtett, hogy egy kicsit elvarázsolva érezhettük magunkat, akik egy különleges közegben, különleges szerepben különleges pillanatokat élhetnek át, és kétségünk nem volt a felől, hogy a képeken nem ez köszön majd vissza.

Itt sem volt megszabva hány szett kerülhet fotózásra, sőt mivel két kismama ruha is nagyon jól állt, a fotózás picivel tovább is tartott. A képek elkészülése élvezett elsőbbséget mintsem az erre szánt időkeret. Ez mindenképpen pozitív még akkor is, ha itt is jól elfáradtunk. Végül 4 szett valósult meg.

A nyers képeket 1-2 nappal később kaptuk meg, mint ahogy előzőleg szóban megbeszéltük, ugyanakkor egyedül itt nem kellett előre fizessünk, csak a képek elkészültével, amiket mi magunk válogathattunk ki a nyers képek közül és megmondhattuk azt is, melyiket kérjük papírkép formájában.

Specifikum: Bátran ajánljuk! Kedves fotós, saját stúdió, megfelelő előkészületi instrukció kellő improvizáció, kiváló képek. Akinek fontos a természetesség, a letisztult művészibb megközelítést, annak itt kiváló élményben lesz része. A fotók, annyira mi vagyunk.

Ár-érték arány – közepes

Összegzés (1-10) : 9 pont

Fotók

 

               

Összegző:

Nincs két egyforma fotós, nincs két egyforma fotózás, ahogy két egyforma kismama vagy ugyan olyan módon megélt várandós állapot. Mindegyik fotózáson kedves és kiváló szakemberekkel találkozhattunk. Mindegyik más módon, más feltételekkel dolgozik, de abban közösek, hogy mindent megtettek azért, hogy számunkra kedves és szerethető képeket készítsenek. Persze a fotók megítélése minidg szubjektív, így hát ebben nem is szeretnénk állást foglalni. Mindhárom fotózásra szívesen visszamennénk, pozitív megítélésben volt részünk. Ha igazán szeretnénk megtalálni azt a fotóst, aki saját magunkhoz, a stílusunkhoz, az elvárásainkhoz legjobban illik, akkor az a javaslatunk ne a csomagár vagy a csomagtartalom legyen az elsődleges szempont. Bátran kérdezzünk és akár látogassunk is el a stúdiókba, találkozzunk személyesen is velük, hiszen a képek tekintetében a legnagyobb szerep az övék. Életre szóló élményt és képeket kaphatunk, amiért érdemes erőt és energiát fektessünk bele.