Konditermek Székesfehérváron

Általános leírás

Vészesen közeledik a nyár. A téli szürkületet lassan-lassan felváltja a madarak csicsergése, a tavaszi szellő lágy érintése – a téli kabátot pedig a tavaszi váltja… Ez nem minden esetben okoz örömöt, úgyhogy az első sokk után el is indultunk felfedezni a város konditermeit – a teljesség igénye nélkül, szám szerint hármat látogattunk meg. Tapasztalatainkat az alábbiakban szedtük össze. Azonkívül, hogy a lelkünknek is kedveztünk azzal, hogy megtettük az első lépést az áhított nyári alak elérése érdekében az izmainknak is kedveztünk, melyet izomláz formájában azóta is érzékelünk. J Reméljük, hogy legalább nyárig kitart a kezdeti lelkesedésünk és ki tudja, talán a város az összesbe konditermébe eljutunk J

Megnevezés:

Amazon Női Fitness és Szolárium Stúdió (8000 Székesfehérvár, Széchenyi út 9-11)

http://www.amazonfitt.hu/index.html

Szolgáltatás leírása:

Az Amazon Női konditerem szolgáltatásai között tapasztalataink, valamint a honlapjukon írtak szerint megtalálható Fitness terem/alakformálás; Cardio részleg; Vibrációs training; Infraszauna és Szolárium is. Mi a felsoroltak közül a terem kardió és fitness részlegét próbáltuk ki.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

A konditerem a belvárostól gyalogosan 15 perc alatt megközelíthető – kényelmes tempóban. Felszereltségét tekintve jól felszerelt, számos géppel ellátott teremről beszélhetünk. Ott jártunkkor sikerült elkerülnünk a csúcsidőszakot, így kényelmesen, különösebb fennakadás nélkül tudtuk használni mind a kardió-, mint az egyéb gépeket. A személyzet kedves, segítőkész volt. Szubjektív meglátásom az, hogy a szégyenlősebb lányoknak kiváló mozgási lehetőséget nyújt a terem, viszont számomra – minden bizonnyal a meglévő géppark miatt – túl szűkös, emiatt feszélyezve éreztem magam az ott töltött alkalommal.

Specifikum:

A hely különlegessége abban rejlik, hogy csak hölgyek látogathatják. Így kifejezetten ajánljuk azoknak a lányoknak, hölgyeknek, asszonyoknak, akiknek legnagyobb félelmük abban rejlik, hogy a másik nem árgus szemekkel figyeli kezdeti botladozásaikat.

Ár-érték arány: megfelelő

Napijegy ára: 990 Ft.

Egész napos, havi bérlet ára: 8.500 Ft.

Egész napos, 10 alkalmas bérlet ára: 7.990 Ft.

A terem egyébként elfogadja az All You Can Move kártya mellett a Sportkártyát és a SZÉP Kártyát is. J

Összegzés: 8/10 pont

Megnevezés:

Cutler Gym and Fitness – Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, Balatoni út 2.)

http://cutlerfehervar.hu/

Szolgáltatás leírása:

A honlap leírása szerint táplálkozási tanácsadás; Spinning; Szauna; Kávézó szerepel a szolgáltatási palettán, a szemlélődő tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy saját testsúlyos, illetve személyi edzést is igénybe lehet venni.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Őszinték leszünk: amekkora ellenállás volt bennünk a terem látogatása kapcsán kétszer akkora pozitív csalódás ért minket. Egy nagy adag előítélettel érkeztünk. Sok gondolat cikázott a fejünkben, amik nagyjából mindenki fejében cikáz(hat)nak, ha meghallja a Cutler szót. Biztos tele lesz a terem egy csomó kigyúrt macsóval és cicababával, akik majd kinéznek minket, esetlen kezdőket. Hát nem állítjuk, hogy nem találkoztunk sok izmos nővel és férfival, azt viszont határozottan állítjuk, hogy mindenki egytől-egyig nagyon segítőkész volt. Első blikkre elvesztünk a sok gép között, nem feltétlenül tudtuk, hogy mi hogyan működik vagy indul be, de mindig volt egy hős, akinek segítőkészsége a plafonon volt, így ment minden, mint a karikacsapás. A segítségen kívül kaptunk nagy adag bíztatást, mosolyt és jó tanácsokkal is gazdagabbak lettünk.

Specifikum:

Meglátásunk szerint az, aki legyőzi vélt előítéleteit és meglátogatja a termet a város egyik legjobban felszerelt termével találkozhat. A legjobb minőségű gépek és eszközök – köszönhetően a nagy alapterületnek – nem egymás hegyén-hátán, kellő távolságra, komfortosan vannak elhelyezve. A gépek mellett – bár mi nem próbáltuk ki – találhatóak csoportos órák is. Külső szemlélőként ezeknek is megvan a sajátos, motiváló hangulatuk – ha szeretünk csoportosan szenvedni (azaz, zsírt égetni.) Különösen ajánljuk azoknak a termet, akik a kimerítő edzés után még szívesen megpihennek a szaunában. Itt megtehetik, bár szégyenlősségünk okán ezt – még – nem próbáltuk. J

Ár-érték arány: drágább. A szolgáltatás minőségéhez viszonyítva megfelelő.

Napijegy ára: 1.200 Ft.

1 havi korlátlan bérlet: 11.490 Ft.

10 alkalmas bérlet: 9. 900 Ft.

Összegzés:10/10 pont

Fotók:

Megnevezés:

OxyGym (8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 6.)

http://www.oxygym.hu/index.html

Szolgáltatás leírása:

A honlapjuk szerint jól felszerelt konditeremmel, trx-el találkozhatunk. Ott jártunkkor csoportos óra nem volt, azonban láttuk a teret, ahol minden bizonnyal az edzések lebonyolításra kerülnek. A konditeremben – a többihez hasonlóan – szintén lehet igénybe venni személyi edzők segítségét.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

A konditerem kialakítását tekintve úgy éreztük magunkat, mint egy labirintusban – bár nem vesztünk el. J Két jól felszerelt teremmel találkozhat az ember, melyet egy „szűk folyosó” köt össze. A kardió- és kondigépek mellett, ha szeretné az ember, akkor saját testsúllyal is dolgozhat, erre van a szerintünk csoportos órára fenntartott terem mellett egy másik, kisebb rész is, ahol kényelmesen el lehet férni. A személyzetet illetően itt is kedves, segítőkész hölgyekkel találkoztunk, akik készségesen segítették első náluk történt kondizásunk során a botladozásainkat.

Specifikum:

Azoknak ajánlanánk leginkább ezt a konditermet, akik szeretnék edzéseiket kellemes, már-már családias hangulatban eltölteni edzésüket. A tesztelés során meglátogatott három terem közül ez volt az a terem, ahol már az első alkalommal, külső szemlélőként is látszott, hogy milyen összeszokott, egymást támogató csapatot alkotnak a látogatók. Persze, lehet, hogy szerencsések vagyunk és jókor voltunk jó helyen, mindenestre tényleg úgy éreztük magunkat, mintha egy családba csöppentünk volna.

Ár-érték arány: drágább

Napijegy: 1.100 Ft.

Havi bérlet: 8.400 Ft.

10 alkalmas bérlet: 7.400 Ft.

Összegzés: 9/10 pont

Fotók:

A képeket a személyiségi jogok védelme érdekében az edzőtermek oldaláról mentettük.