Szoláriumok Székesfehérváron

Szolizni vagy nem szolizni? Ez itt a kérdés!

A társadalom alapvetően két nagy csoportra sorolható: van, aki nagy rajongója és van, aki tudatosan elutasítja a szolárium használatát. Természetesen mindkét tábor véleményét, érveit és ellenérveit elfogadjuk, megváltoztatni sem áll szándékunkban. Kétségkívüli azonban – immár a saját bőrünkön tapasztalva, hogy vannak olyan pozitív hatásai a szoláriumnak a ragyogó barna bőrön kívül, ami miatt bár a nagy rajongó címkét azért nem ragasztanánk magunkra, mi több napi, még csak heti felhasználói sem leszünk, de egyáltalán nem bántuk meg döntésünket. A tesztelésünk során elmentünk és feltérképeztük a város szolárium piacát. 3 méltán közkedvelt szoláriumot látogattunk meg nyughatatlanságunk okán szigorúan csak tíz percre mindegyiket.  Véleményünk, tapasztalataink az alábbiakban olvashatóak. Előre leszögezzük azonban, hogy az egyik legnehezebb tesztelésünkön vagyunk túl. Nem gondoltunk volna, hogy ilyen nehéz fejszébe vágtuk a fejszénket. J

Megnevezés:

Best Szolárium Stúdió és Szépségszalon (régebbi nevén KalaChakra szolárium)

(8000 Székesfehérvár, Károly János u. 5.)

http://www.bestszolarium.hu/

https://www.facebook.com/kalachakraszolarium/

Szolgáltatás leírása:

Ez a szolárium már ránézésre – na jó, a nevéből adódóan is több, mint egy egyszerű szolárium. Rengeteg plusz szolgáltatással és jókedvvel várja a látogatóit. A fekvő gépek mellett állót is igénybe vehetnek a barnulni vágyók.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Kicsit úgy éreztük magunkat, mintha egy piacon lennénk… Igazából nagyon kedves volt a recepciós hölgy, aki fogadott minket – az egyébként nagyon exkluzív szalonban, de azonnal ajánlatot is kaptunk a különböző szolgáltatások igénybevételére, illetve egyből javasolták a bérlet megvételét is. Biztosak vagyunk abban, hogy ilyen egy jó kereskedői vénával megáldott szakember, nekünk valahogy mégsem esett jól. (Persze elképzelhető, hogy csak bal lábbal keltünk fel aznap.. 😉 ) A 10 perces barnulásunkra bár egy kicsit rányomta a bélyegét a fenti szituáció, ettől eltekintve végül jól sikerült az instant szünetünk.

Specifikum:

A három meglátogatott szalon közül a hely specifikumát a szolgáltatásaik sokrétűsége adja. A szolárium használata mellett az alábbi szolgáltatások igénybe vétele mellett is dönthetünk – a teljesség igénye nélkül: flabélos, fodrász, kozmetikus, kéz és lábápolás, műkörömépítés. Továbbá a Facebook oldalon barangolva láthatjuk, hogy viszonylag gyakoriak a különböző akciók a szalonban. Meglátásunk szerint ez is lehet egy döntő szempont, ha ezt a szoláriumot választjuk.  A szalon a következő időpontokban látogatható:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 22:00                                                     Szombat – Vasárnap: 8:00 – 21:00

Ár-érték arány: 99 Ft/perc à 999 Ft/10 perc – átlagos

Többféle konstrukció létezik náluk. Lehet perc alapú bérletet, illetve meghatározott összegű bérletet is váltani a szalonban. Itt is érvényes az az általános szokás, hogy minél drágábbért vesszük meg, annál olcsóbb lesz a percdíj.

Összegzés: 9/10 pont

Megnevezés:

KiwiSun Szolárium Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, Ady Endre u. 32.)

https://www.kiwisun.hu/szekesfehervar.html?fbclid=IwAR092IBCwb5KKYhumYKNpex_i8Q0L0fkIXB92ZFJqqvMkXkmPO3srM5d-CQ

https://www.facebook.com/pg/KiwiSunSzekesfehervar/about/?ref=page_internal

Szolgáltatás leírása:

Őszinték leszünk, nem… Nem számoltuk meg, hogy az országban hány helyen találkozhat az ember KiwiSun szoláriummal, de sokkal. És a ma is tanultunk valamit rovat szerint pedig külföldön is belefuthatunk néhányba. Így például barnulhatunk a tengerpart helyett a máltai KiwiSunban is, ha szeretnénk. 😉 A szolárium mellett igénybe vehetjük Flabelos szolgáltatásait is, bár a tapasztalatok azt mutatják, ez az élmény lassan elengedhetetlen a direkt napozás mellé J

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Mint már említettük, mi sem gondoltuk előre, hogy a szoláriumok tesztelésénél lesz a legnehezebb dolgunk. Látogatásunkkor nagyon kedves, felkészült és mosolygós (szerintünk ez nagyon fontos!) recepciós hölgy fogadott minket, aki segítségével és tanácsaival könnyítette meg ottlétünket. (Azt már a honlapon olvastuk, hogy az itt dolgozók mindegyikének – rendszeresen – különböző tematikájú tréningen kell részt venniük, mi több időről-időre vizsgán is be kell számolniuk tudásukról.) A hely tiszta, kulturált volt. A gépek láthatóan és érezhetően rendszeresen karban vannak tartva. Kellemes, pihentető 10 percet töltöttünk el náluk.

Specifikum:

A fentebb már említett specifikumok mellett meglátásunk szerint a székesfehérvári hely specifikumát a kellemes, nyugodt légkör, biztos tanácsok mellett a nyitva tartásuk, illetve a könnyed megközelítésük adja. A három meglátogatott hely közül ez a szolárium található legközelebb a városközponthoz. A hét minden napján elérhetőek a szolgáltatásaik, az alábbiak szerint:

Hétfő – Péntek: 7:00 – 22:00                      Szombat: 8:00 – 22:00                   Vasárnap: 9:00 – 22:00

Ár-érték arány: 1.130/10 perc – magasabb

Az alábbi linken elérhetőek a bérletek árai is:

http://www.kiwisun.hu/kiwi_pricelist/15hun.jpg?fbclid=IwAR0T9SnTnO9O4J_Q1c457nds-9vE-ABAeLEthQEE4yUtQr0-jcSJFfKytjI

Összegzés: 9/10 pont

Megnevezés:

Royal Sun Szolárium Stúdió (8000 Székesfehérvár, Palotai u. 25.)

https://www.facebook.com/Royal-Sun-Szol%C3%A1rium-St%C3%BAdi%C3%B3-2133068336950658/

Szolgáltatás leírása:

Bár oknyomozó riportot nem folytattunk, de ha jók az információink ez a szolárium stúdió az egyike a legújabb szalonoknak, ahová várják a barnulni vágyókat. Természetesen itt is igénybe vehetjük – a fentiekhez hasonlóan – a Flabelos adta lehetőségeket is.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Sajnos nagyon nehezen vetkőzzük le az előítéleteinket, de nagyon pozitív csalódásban volt részünk. Az előzetes, interneten történő tájékozódásunk során kicsit félve indultunk a helynek, de a félelmeink nem igazolódtak be. Nagyon kedves, barátságos, segítőkész, tájékozott volt a hölgy, aki fogadott minket az egyébként nagyon modern, exkluzív helyen. Javaslatokat tett arra irányulóan, hogy melyek a bőrtípusunknak legmegfelelőbb barnulási technikák, melynek betartásával egyébként már azonnal láttuk a bőrszínünkön a változást és nem a placebo hatás beszélt belőlünk.

Specifikum:

A hely specifikumát – szerintünk – egyértelműen az adja, hogy a városban (tudtunkkal) az egyetlen olyan szolárium, ahol párosban is barnulhatunk a párunkkal. Ennél speckóbbat, ha kerestünk se találtunk volna 😉

Ha már a fenti két helynél is megemlítettük, akkor természetesen itt sem maradhat el:

Hétfő – Szombat: 7:00 – 22:00                                                                  Vasárnap: 8:00 – 21:00

Ár-érték arány: megfelelő

Korrektek leszünk: az első alkalommal ingyen vettük igénybe a szolgáltatásokat, de már 85 Ft/perc-es áron – akciós időszakban, illetve bérletet váltva ennél olcsóbban dönthetünk a barnulás mellett.

Összegzés: 10/10 pont