Általános leírás: Szolgáltatást tesztelős sorozatunk következő kiszemeltje a sokak által kedvelt hamburger volt. Mi imádjuk a hamburgert, ami sokak számára egészségtelennek van kikiáltva. Nem állítjuk, hogy egészségesebb a nagymama vasárnapi húslevesénél, de ha alacsony zsírtartalmú húsból és kevés sóval van elkészítve néhanapján bűntudat nélkül nyugodtan élvezettel fogyaszthatjuk. Nem beszélve a napjainkban elterjedt kézműves hamburgerezőkről, ahol a széles választékból bárki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Azért azt nem állítjuk, hogy hamburgert bárki tud készíteni, hiszen az ízét nagyban befolyásolja a jó minőségű húspogácsa, legyen az hal, csirke, pulyka, marha vagy akár zöldség. Ezen kívül meghatározó még a szósz íze és a zsemle frissessége is. Napjainkban a fiatalok leginkább a fesztiválok alkalmával fogyasztanak hamburgert és mindenkinek a street food fogalma jut eszébe, ha csak megemlítjük a hamburgert. Mi Székesfehérvár három hamburgerezőjét kerestük fel, hogy az általunk fontosnak tartott szempontok alapján leteszteljük, hol együk a legfinomabbat.

Megnevezés: Jack’s Burger Székesfehérvár Holland fasor 2.

Ár: Hamburger 1290Ft

Szolgáltatás leírása: Az Auchan food court-ján található hamburgerező a vásárlásban megéhezett fogyasztók egyik célpontja lehet. A pult fölött található menüsorból tudjuk kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő hamburgert, akár menü formájában is. A rendszer önkiszolgáló, tehát miután rendeltünk az elkészült ételeket a pultnál tudjuk átvenni majd az előtte lévő székek és asztalok között helyet foglalva el tudjuk fogyasztani helyben.

Vélemény – saját vélemény, élmény

A kiszolgáló pult felé közeledve a személyzet rögtön észrevette határozatlanságunkat és minden információval a rendelkezésünkre állt. Választásunk egy sima hamburgerre esett csirkehúsból és mellé járt sült krumpli is. Rendelésünk hamar elkészült. A húspogácsát nem találtuk annyira ízletesnek és véleményünk szerint a ketchup és mustár szósz helyett használhattak volna valami finomabb egyedi készítésű szószt. Összességében a hamburger finom volt, de inkább átlagosnak mondható. Természetesen a bátrabbak bevállalhatnak extrém ízesítésűeket is. A személyzet szívesen segít kiválasztani a legmegfelelőbbet számunkra.

Specifikum: Azoknak ajánljuk, akik a hagyományosabb ízű hamburgereket preferálják. Igaz minden benne volt, ami egy hamburgerbe kell, de számunkra nem hozta meg azt az ízvilágot, amit igazán vártunk. Ár érték arányban az egyik legkiválóbb hamburgerező, ahol 1290 Ft-ért jól lakhatunk egy hamburgerrel és a mellé járó sült krumplival.

Ár-érték arány – kiváló

Összegzés (1-10): 9 pont

Fotók:

 

Megnevezés:

Patent Gasztrobár 8000 Székesfehérvár, Kossuth utca 14.

Ár: Csirkemelles burger 1690 Ft

Szolgáltatás leírása: Székesfehérvár Kossuth utcájában található kézműves hamburgerező elvitelre és ott fogyasztásra is kínál lehetőséget, de ha nem akarunk otthonról kimozdulni, de szívesen ennénk egy finomat, akkor akár rendelhetünk házhoz is. Nyáron, jó időben akár az udvaron, hangulatos körülmények között a fák alatt is elfogyaszthatjuk kedvencünket. Az étteremben önkiszolgáló rendszer működik és ami külön szimpatikus volt, hogy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre is.

Vélemény – saját vélemény, élmény

A Gasztrobárba belépve a személyzet szívélyesen üdvözölt minket és némi nézelődés után készséggel segítettek kiválasztani az ízlésünknek leginkább megfelelő hamburgert. Egy Csirkemelles hamburgerre és egy Patent burgerre esett a választásunk, amihez házi burgonyachips és jalapeno paprika is járt. 10 perces várakozás után meg is kaptuk a várva várt kézműves étkünket. Már a látvány is magáért beszélt és miután belekóstoltunk egy fincsi szósszal, egy igazán finom valódi csirkemellel és ízeltes hagymalekvárral találkoztunk. A hamburgerzsemle is friss volt és ropogós.

Specifikum: Bátran ajánljuk, hogy aki nem tette az minél előbb próbálja ki a Patent Gasztrobár hamburgereit, mert nem fog csalódni. A személyzet nagyon kedves és látszik, hogy mindenki szenvedélye annak, amit csinál.

Ár-érték arány – megfelelő

Összegzés (1-10): 10 pont

Fotók:

      

      

  1. Megnevezés:

Perté Bistro 8000 Székesfehérvár Lakatos u. 2.

Ár: Csirkemelles hamburger 1690,-

Szolgáltatás leírása: A folyamatosan megújuló Perté Bistro Székesfehérvár Fő utcáján található. Szép, napsütéses időben akár a teraszra is kiülhetünk és elfogyaszthatjuk kedvenc ételeinket, de rossz idő esetén a hangulatosan kialakított étteremben is helyet foglalhatunk. Nem kimondottan hamburgerező, de bisztró stílusából adódóan az étlapon találhatunk hamburgereket is, melyeket fényképen már a Perté Bistro facebook oldalán is megcsodálhatunk és miután megtettük egyértelmű volt, hogy nekünk ezt ki is kell próbálnunk.

Vélemény – saját vélemény, élmény

Mint, ahogy az első két helyen itt is csirkés hamburger mellett döntöttünk. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a csirkehús panírozott formában került a zsemlébe. Lehet, hogy éppen ezért, de így mi a hamburger elnevezést inkább egy rántott csirkemelles szendvicsre cserélnénk. Ebből a szemszögből nézve egy finom rántott húsos szendvicset ettünk. A zsemle kissé száraz volt ugyan, de a benne található szósz adott a jellegének némi karaktert. Ehhez a hamburgerhez is kaptunk sült krumplit és egy tejfölös mártogatóst, ami nagyon ízeltes volt.

Specifikum: Azoknak ajánljuk, akik élnek halnak a rántott dolgokért és egy hamburger elfogyasztása közben sem szívesen nélkülözik kedvenc étel típusukat.

Ár-érték arány : megfelelő

Összegzés (1-10): 8pont

Fotók:

   

Összegző:

Összességében elmondható, hogy a mivel a hamburger lelke mindenképpen a húspogácsa, ezért nagyban befolyásolta pontozásunkat ennek az elemnek az íze. Sajnos sok hamburger vérzik el a zsemlén, hiszen egy rossz, száraz zsemlében mit sem ér egy jó húspogácsa. Hogyha igazán kézműves hamburgert szeretnénk enni a Patent Gasztrobárt ajánljuk. A hagyományos ízek kedvelői nyugodtan válasszanak a Jack’s burger vagy Perté Bistro hamburgerei közül.  Ár érték arányban a Jack’s burger kiemelkedő, hiszen ott már akár 1290,- Ft-ért tudunk hamburgert sült krumplival kérni. Természetesen tudjuk, hogy még számos helyen lehet enni finomabbnál finomabb hamburgereket a városban, de tesztelős sorozatunkba most ez a három hely fért csak bele. Éppen ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy a kalóriák számolása helyett élvezze az ízek szeretetét és olykor jóízűen harapjon bele a városban kapható hamburgerek valamelyikébe. Nem fogja megbánni.