A mai rohanó világunkban mást sem hall az ember azonkívül, hogy mennyire fontos megtalálni a lelki békét, önmagunkat, hogy mennyire fontos az én idő, a testi – lelki – szellemi egyensúly. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen erre napjainkban számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Vannak kifejezetten a lelket célzó önfejlesztő módszerek, eszközök. Emellett pedig találhatunk olyan mozgásformákat is, melyek igyekeznek fókuszba állítani a fent nevezett egyensúly megélését. Legnagyobb félelmünkkel szembe nézve (elefánt a porcelánboltban effektus) beneveztünk egy-egy jógaórára. Nem állítjuk, hogy a három foglalkozás elhozta számunkra a zen állapotát és innentől kezdve minden fantasztikusan rózsaszín, de határozottan jót tett a lelkünk mellett a testünknek is az átmozgatás. Még néhány jóga óra és… nem, akkor sem fogjuk tudni a nyakunkba rakni a lábunkat J

 

 

Shakti Jógastúdió (8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 11.) http://www.shaktijogastudio.hu/

(Hogy könnyebben menjen a keresés, itt a kapualjban találjátok meg őket J )

Szolgáltatás leírása:

A jógastúdióban a sokrétű jógafoglalkozások mellett igénybe vehetjük a pilates adta lehetőségeket, továbbá kipróbálhatjuk a kineziológiát és theta healinget, illetve részt vehetünk daloda foglalkozáson, sőt dúlai tanácsadást is kérhetünk.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Mint említettük többféle jógafoglalkozás érhető el, ebből adódóan több oktatónál vehetünk részt a foglalkozásokon. Mi Bertók Varga Viktória óráját választottuk. Feltételezzük, hogy a többiekben sem csalódnánk, ahogy azt természetesen Vikiben sem tettük. Már az első pillanatban nyugalmat, békét sugárzott Viki megjelenése, ami az óra végéig s még tovább nálunk, velünk maradt. Az óra elején egy általános állapotfelméréssel indítottunk, melyet egy fegyelmezett, nyugodt foglalkozás követett. Végig biztonságban éreztük magunkat, Viki figyelmét a résztvevőkre fordította, segített a helyes mozdulatok kivitelezésében, a helytelenek korrigálásában. Kedvencünk az óra végi általunk csak kis meditációnak keresztelt néhány perces pihenő volt, melyet egy finom tea kövezett.

Specifikum:

A hely specifikumát a nyugodt, barátságos légkör mellett mindenképp az elhelyezkedése adja. Nagyon könnyen megközelíthető, a belváros szívében található ez a kis nyugalom szigete.

Ár-érték arány: 1.300 – 2.000 között (óratípustól függően)

Bérletet is van lehetőség váltani:

http://www.shaktijogastudio.hu/magunkrol/arak/

Összesen: 9/10 pont

 

 

Megnevezés: Prána Jógastúdió (8000 Székesfehérvár, Zámolyi u. 59.) http://www.gaborjoga.hu/

(Ha már az előbb is adtunk egy kis segítséget… J )

Szolgáltatás leírása:

Ennek a jógastúdiónak a falai között leginkább hatha jógaórák (kezdőknek és középhaladóknak egyaránt) érhetőek el, emellett ahogy az alábbi linken láthatjátok majd, azért találhatunk egy-egy hétvégi, hosszabb időtartalmú és hasznos témájú workshopot is. És bár biztos jogosan merül fel a kérdés, de nem… még a kezdő órát is félve látogattuk meg J

http://gaborjoga.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=gaborjoga&oldalkod=fooldal_AL5W

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Hát… ha valahol, akkor itt tuti biztonságban érzi magát az ember. Szeretünk felkészülten érkezni egy-egy helyre, most sem volt ez kivétel. Úgyhogy láttuk, hogy minden bizonnyal nagyon jó kezekben leszünk a foglalkozás során és ez valóban így is volt. (Hogy ezt honnan tudjuk? Javasoljuk, hogy egy pillantást Ti is tegyetek a honlapon található bemutatkozás menü oklevelek alcímre…) Az a szaktudás, figyelem és elkötelezettség, ami Gáborból áradt felénk minket is megnyugtatott abban, hogy ha nem is a legjobb helyen (mert ugye tudjuk, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon…) és a legjobb pozícióban, de biztosan a legjobb helyen vagyunk. Óvó szemei mellett folyamatos védelemben éreztük magunkat. A hozzánk hasonló szégyenlős kezdőknek is szívesen ajánljuk a kezdő óra meglátogatását, hiszen az odafigyelés meghozza gyümölcsét – így biztos, hogy velünk is összefuthattok még egy-egy órán majd.

Specifikum:

Szerintünk nem kell mást mondani: 2017. évben elnyerte a Jógarádzsa közönség díjat. Ezt a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által évente meghirdetett díjat azok a jógaoktatók nyerhetik el, akik valódi példaként szolgálnak az emberek számára, továbbá akiket a hozzá járó gyakorlók arra méltónak tartanak. (Ha visszamehetnénk az időben, tőlünk is kapna egy szavazatot biztosan.)

Ár-érték arány: 1.500 – 2.000 Ft/alkalom (óratípustól függően)

Összesen: 10/10 pont

 

 

Megnevezés: Jóga Neked Életmód Sziget (8000 Székesfehérvár, Zichy liget 11.)

(Az építkezések miatt a logót hagyjuk most itt nektek. J )

Szolgáltatás leírása:

A jógastúdió számtalan lehetőséget biztosít a látogatók számára. A különféle (irodai-, tini-, suli-, gyerek-, nagyi-, kezdő-, női-, integrál-, kismama-, baba-mama jóga) órák mellett nyári táborban is részt vehetnek a fiatalabb korosztály tagjai. A másik két jógastúdióhoz hasonlóan itt is van lehetőség a terem kibérlésére, ezáltal pedig az esetleges előadások által tudásmélyítésre is alkalmas a hely.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Mi Vizbor Margó óráját látogattuk meg – és egyáltalán nem bántuk meg. Azt a szeretet, amivel fogadott minket az első alkalom előtt szerintünk az is érzi, aki kicsit sem fogékony ezekre a dolgokra. Nyugalma már az első pillanatban minket is lenyugtatott, felelősségteljes hozzáállása pedig biztosított minket arról, hogy jó helyen, jó kezekben vagyunk. Türelmesen segítette mindenegyes mozdulatunkat (amit legkisebb önkritikát gyakorolva is mi leginkább csak esdeklésnek ítéltünk), szükség esetén készségesen javította testtartásainkat. Tette mindezt kellő határozottsággal, tapintattal, de a legnagyobb szeretettel. Odaadása, bátorító hozzáállása teljes egészében meggyőzött minket arról, hogy nekünk is van helyünk a jógaszőnyegen és az ászanák egyenlőre bonyolultnak tűnő világában.

Specifikum:

Az elhelyezkedését tekintve abszolút a favoritunk volt, főleg azért, mert az óra után – még az átszellemült állapotunkban a Zichy ligetben andalogva tudtuk hallgatni a madarak énekét is.

Ár-érték arány: 1.200 – 2.000 Ft/alkalom (óratípustól függően)

Összesen: 9/10 pont