Autómosók Székesfehérváron

Az autónk használatához, karbantartásához hozzátartozik, hogy alkalmanként vagy akár rendszeresen is, de elmenjünk vele egy autómosóba. Az alapmosástól az extrákig, több féle lehetőségünk van arra, hogy viszont láthassuk csillogását. Többször hallani, hogy valaki nem kis összeget szán erre, autója mégis habosan vagy foltosan gurul ki a mosó alól, míg mások arra büszkék, hogy egy kis aprópénzből nagyon szépen le tudják mosni. Nos, lehet ennek is megvan a maga művészete, de a hely sem mellékes. Három székesfehérvári mosóba gurultunk el ugyan azzal az autóval, hogy összehasonlíthassuk hol, mennyiből, mennyire voltunk elégedettek a kapott szolgáltatással.

Megnevezés:

Székesfehérvár, Balatoni út Strasszer autómosó

Szolgáltatás leírása: Önkiszolgáló automosó

Saját tapasztalat, vélemény:  Szabadbattyán irányába, a várost elhagyva, baloldalon található. Általában nincs várakozás, így ha minden rendben megy, gyorsan végezhetünk.

Az autómosó egyedüli módon csak bankkártyával üzemeltethető, aki nem gyakorlott az ilyen rendszerek működtetésében annak problémát okozhat ez. A mellettem lévő álláson éppen egy idősebb sofőr bosszankodott, hogy ő direkt apróval készült és bankkártya nincs is nála így kénytelen átmenni máshová. Bár a használati útmutató ki van függesztve, de némi hozzászokást igényel az üzemeltetés.

Választhatunk több programból is természetesen, előmosás, bogároldás, samponos mosás, lágyított vizes öblítés, viasz, foltmentes öblítés.

Én általában sportot űzök abból, hogy mennyiből sikerül megfelelőmódon lemosnom az autómat, egy közép kategóriás sedant. Sajnos itt a tervezett összeg duplájából sikerült kihozni a mosást, amivel egyébként nincs probléma, de a foltmentes mosás ellenére is fehér foltos maradt az autó.

Egyéb észrevételként megjegyezném, hogy több beállóban is vastagon állt a sár, ami mosáskor kellemetlenségeket okoz, célszerű lenne ezt naponta ellapátolni, hogy a beállók tiszták legyenek.

Összegzés : Az autó tiszta lett, de nem foltmentes. A bankkártyás fizetési mód (onnantól hogy már tudunk róla, miszerint itt más fizetési mód  nem lehetséges) kényelmes és praktikus megoldás, hiszen nem okoz gondot,ha nincs nálunk apró.  A mosó berendezése megfelelő állapotban van.

Ajánljuk

Pontozás 8/10 pont

Megnevezés:

Önkiszolgáló autómosó Interspar, Székesfehérvár:

Szolgáltatás leírása: Önkiszolgáló autómosó

Saját tapasztalat, vélemény:

Megközelítés: A város nyugati részén a Balatoni úton haladva egy nagy barkácsáruház parkolójába behajtva  érünk a mosóhoz. Ha éppen nincs csúcsforgalom, könnyen odajuthatunk.

Mivel a mosó előtt többször is elhaladok, észrevettem, sokszor előfordul, hogy sor alakul ki a mosó előtt, ami egyébként arra is utalhat, hogy ár-érték arányban megfelelő szolgáltatásokat nyújt.

Maga a mosó érmével üzemeltethető, ha éppen nem rendelkezünk ezzel, segítségünkre lesz egy automata is ahol pénz tudunk váltani.

A környezet, a gépek, a beton beálló kissé elhasználódott már rá férne a felújítás de alapvetően minden ellátja a funkcióját.

Van itt  főmosoás, habkefés mosás, öblítés, lágyított vizes mosás aminek a felirata filctollal áthúzva, illetve hablándzsa, de a gomb csíkos szigetelőszalaggal leragasztva.  Szóval ráférne a mosóra a karbantartás, de azért működik.

Árfekvése  közepes  800Ft elegendő egy mosásra.

Összegzés:. A mosó maga elhasználódott, látszik hogy sokan, sokszor veszik igénybe. Ettől eltekintve 1000 Ft-os összeg alatt sikerült az elvárásainknak megfelelően lemosni az autót.

Anánljuk

Pontozás 9/10 pont

Megnevezés:

Önkiszolgáló autómosó, Mol benzinkút

Szolgáltatás leírása: Önkiszolgáló autómosó

Saját tapasztalat, vélemény:

Megközelítése: A város felől a Balaton irányába haladva, a városhatár előtt kell befordulnunk az üzemanyagtöltő állomáshoz. Viszonylag egyszerűen megközelíthető.

A berendezés érmével működik, ha esetleg nem lenne nálunk kellő darab számban,akkor a shopban van lehetőség pénzváltásra.

A környezet itt sem a legszebb, kissé leharcolt a kezelőfelület, koszos is. Karbantartásra itt is szükség volna.

A programok nincsenek túlbonyolítva, három lehetőség közül választhatunk, de alapvetően ez is elegendő egy mosásához.

A szerkezet nem kifejezetten pénznyelő gép, de 10 db érmére nekem így is szükségem volt egy teljes körű mosáshoz.

Összegzés:.

Anánljuk

Pontozás 7/10 pont