Divat másodkézből

Általános leírás: A divat mindig változik, ahogy a ruhatárunk is. Van akinek kevesebb, míg másnak rengeteg darabja van. Ruhát lehet varratni, újonnan venni, de másodkézből is beszerezhető.  Utóbbi igazán gazdaságos választás. Virágkorukat élik a használtruha boltok. Jó minőségű, trendi holmik a bolti ár töredékéért. Minden túrkáló más, mindegyik egyedi kínálattal várja a potenciális vásárlóikat.

Három székesfehérvári használtruha üzletet kerestünk fel, hogy feltérképezzük milyen környezetben, milyen minőséget és ezt milyen áron vásárolhatunk meg. Tesztelésünk alkalmával nem csak a kínálatot, hanem a boltok szolgáltatásait is megfigyeltük.

Megnevezés:  Háda

Székesfehérvár 8000 Ady Endre utca 1.

Ár: Drágább

Szolgáltatás leírása:  Elegáns, márkás, divatos és kizárólag szezonális felnőtt- és gyerek ruhák, kiegészítők (fehérnemű, táska, stb.) darabáron.

Vélemény – saját élmény :

Nagy hívogató, kirakatok csalogatják az „új” ruhatárra vágyók figyelmét. Mi sem tudunk ellenállni, belépünk. Az üzlet jól elrendezett, a ruhák szín és típus szerint vannak kihelyezve, vállfás rendszereken, egyedileg árazva. Divatos női, férfi és gyerek ruhák, mindegyik hibátlan, krém minőség. Tisztítva vannak és a méretek között is található kínálat, persze minden ruha egyedi darab és „ki kell fogni”, de ennek is meg van a romantikája. Alkalmi ruhák, felsők, nadrágok, szoknyák, kabátok, pizsamák, lábbelik, kiegészítők darabáron, fehérnemű és baby ruhák, játékok és lakástextil kilós kimérésben található. Jól megvilágított, tükrökkel ellátott próbafülkék teszik lehetővé, hogy megbizonyosodhassunk arról, biztosan minket várt az a ruhadarab és nyugodtan megvehetjük. Az üzet jól megközelíthető, elrendezése jól  átlátható. Ez nagyon szimpatikus, mert valljuk be „turizni” kissé időrabló tevékenység, de itt azért mégsem annyira. Ha céltudatosan vásárolunk, csak elég átnézni azokat, amik érdekelnek típus vagy szín alapján. Egyedül a cipő, táska és a lakástextil kínálat nem volt olyan bőséges ott jártunkkor, de a kihelyezett darabok szép állapotúak voltak, szintén féláron. Így aki ezek között talált rá az új darabjára, igazán örülhetett. Nagyon kedves és figyelmes volt az eladó hölgy. Fizetés előtt illedelmesen felhívta a figyelmünket arra, hogy ha esetleg nem jó a méret, akkor nem tudjuk majd visszacserélni. Ez nagyon pozitívan értékeltük. Egyrészt odafigyelnek a vevőre, másrészt felhívják a figyelmünket egy olyan dologra, ami lehet, hogy eszünkbe sem jut.

Összegzés: Krém minőségű használtruha kereskedés a belváros belsejében, butik jellegű környezetben. Rendszerezett, jól átlátható berendezés és figyelmes, illedelmes kiszolgálás. A vállfás Háda nem tartozik az olcsó túrkálók közé, a ruhák minőségét az árak tükrözik, ugyanakkor az eredeti bolti árukat nézve sokkal gazdaságosabb választás innen, másodkézből vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy ha akcióznak, akár a felét is elengedik!

Bátran ajánljuk!

Pontozás:  8/10 pont

Fotók:

 

Megnevezés:  Caraván bála

Székesfehérvár Sütő utca 2-4

Ár: olcsóbb

Szolgáltatás leírása:  A Sütő utcában található használtruha kereskedés. Női-férfi ruhák, fehérneműk, lakástextilek,táskák és cipők, gyermekjátékok és egyéb kiegészítők

Vélemény – saját élmény : Jól megközelíthető. Tipikus használtruha jellegű üzlet, mely kissé zsúfolt. Vállfás és kiló áras ruhák, melyek csak kategóriánként vannak külön rendezve. Nem krém minőség, nem is feltétlen trendkövető a kínálat, ugyanakkor az ár ennek tükrében nagyon vásárlóbarát és ezért az árért nagyon szép, egyedi darabokra is szert tehetünk, ha van türelmünk átnézni, „áttúrni” az árut, illetve ha szerencsénk van. Ide érdemes úgy érkezni, hogy a kincsvadászatra igenis rászánjuk az időt. Bőséges kínálattal rendelkeztek minden kategóriában, még két menyasszonyi ruhát is felfedezünk. Igazi kincslelő hely! Próbához pedig két tükrös fülke áll rendelkezésre.

Összegzés: Egy jó turkáló. Ha rászánjuk az időt, akkor vásárlóbarát áron nagyon szép, márkás, divatos  vagy egyéni darabokat találhatunk. Az eladó hölgy segítőkész volt.  Próbára is van lehetőség, az árukészlet választéka bőséges volt.

Ajánljuk!

Pontozás: 7/10

Megnevezés: Larimar Használtruha Üzlet

Székesfehérvár, Távirda u. 43

Ár: megfelelő

Szolgáltatás leírása: A Távirda utcában található használtruha üzlet. Jól megközelíthető helyen, nagy kirakatokkal helyezkedik el. Vállfás és kiló áras rendszerben női, férfi, gyermekruhák, lábbelik, lakástextilek, kiegészítők, játékok.

Saját tapasztalat-vélemény: Jól megközelíthető helyen, nagy kirakatos üzlet. Belépve azonnal kiderül, hogy itt aztán van miből válogatni. Divatos vállfás ruhák katonás renddel egymás mellett szorosan sorakozva. A kezdeti örömünket még fokozza az a felismerés, hogy az emeleten még egyszer ennyi ruha (ha nem több) várja a felfedezőket. A vállfás ruhák itt is kategóriánként vannak szétválogatva, ezzel is megkönnyítve a vásárlást. Egyedül az árazás nem volt egyértelmű, mert van ami darabáras de az egy táblára volt kiírva, míg van ami kiló áras, akkor is ha vállfán van. Egy szó, mint száz, ide kell egy kis eladói segítség, de abban nem volt hiány. A lenti részen lévő hölgy eladó készséggel a rendelkezésünkre állt. A kiszolgálásban illedelmes és kedves volt. Itt is lehetőség van próbára. Az eladó hölgy felhívta a figyelmünket, hogy bár ők minden ruhát átnéznek, mi is nézzük át, nehogy otthon derüljön ki, hogy esetleg van valami hibája. Ezt igazán pozitívan értékeltük. Kiemelnénk a lakástextil bőséges választékát. Függönyök, ágytakarók, ágyneműhuzatok, terítők és még hosszasan sorolhatnánk. A gyerekruhák kínálata a várakozásainkat is felülmúlta. Nem túlzás azt állítani, hogy ebből az üzletből vásárolva az egész család ruhatárát, de még az otthonunk textiljeit is megújíthatjuk. Árak tekintetében nyílván a kilós jobban megéri, a vállfás talán nem annyira olcsó, de a minőségi választék és az árak függvényében sokkal gazdaságosabb itt vásárolni másodkézből, mint ha újonnan szereznénk be.

Összegzés: Hatalmas árukészlettel, kiváló minőségű ruhákkal, lábbelikkel, lakástextilekkel, gyermekjátékokkal és kiegészítőkkel rendelkező használtruha kereskedés. Abszolút a kedvencünk lett, minden kategóriában találtunk olyat, amit csak a bolond  hagyott volna ottJ

Pontozás: 9/10p