Kreatív kézműves boltok Székesfehérváron

Virágkorát élik a DIY vagyis a csináld magad mozgalom. Számos jobbnál jobb ötlet és praktika tárulkozik elénk az internet által.  Erre alapozva a kreatív kellékeket gyártó cégek olyan termékekkel is előrukkolnak, amihez elég lelkesnek ( mint sem ügyesnek) lenni és az eredmény sikerekkel teli. Talán éppen ezért bíztatnak különféle oldalak és magazinok mindenkit arra, hogy bátran vágjanak bele. Akár csak egy receptnél, meg van adva az is mire van szükségünk és beszerzési instrukcióként kreatív boltokba invitálnak. Ezen felbuzdulva kerestünk fel 3 székesfehérvári kreatív boltot, ahol szemügyre vettük a kínálatot.

Tesztelésünk alkalmával egy olyan kollégát kértünk meg a 3 üzlet feltérképezésére, aki járatos a legtöbb technikában. Az eredmények összehasonlításával átfogó képet szeretnénk adni a kreatív boltok szolgáltatásairól, a kínálattól egészen a szakértelemig.

Megnevezés Ingyom Bingyom

Székesfehérvár Basa utca 2.

Ár: megfelelő

Szolgáltatás leírása: Kreatív alapanyagok, DIY ötletek, ékszerkészítéshez szükséges kellékek, egyéni segítségnyújtás és kézműves foglalkozások

Saját tapasztalat, vélemény:  A Fő utcán járva egy mellékutcába lekanyarodva, kissé eldugott helyen virágzik ez a kis boltocska. Virágzik, ezt szó szerint értjük, hiszen az ablakban, az ajtóban is hívogató kis virágok csalogatják az érdeklődőket. Mielőtt belépnénk, megakad a szemünk egy dolgon, amit nem is lehetne szó nélkül hagyni. Akadálymentesített bejárat. Igen bizony, ide kerekesszékkel és babakocsival is be lehet menni. Nehezen találunk erre szavakat, szenzációs! A bolt mérete nem is túl nagy nem is túl kicsi, olyan pont jó. A különböző kreatív eszközök kategóriánként, jól átláthatóan sorakoznak a polcokon. Mindenütt polcok vannak és ez kicsit meg is szédít, valahogy mindent elfelejtünk mit is akartunk, de a pánik kitörése előtt az eladó hölgy kedves mosolya fogad és a kérdés: – Segíthetek valamiben? Nos persze, hiszen senki sem szeretne leverni egy kosarat sem, amiben számlálhatatlanul sok gyöngy és apró kincs sorakozik, inkább bízzuk ezt rá a szakemberre. A termékkínálatot végigpásztázva azt látjuk, hogy leginkább olyan alapanyagokat szerezhetünk itt be, amit a legtöbben ismernek, közkedvelt és gyerekekkel való foglalkozáshoz is remekül használható. E mellett népi technikák, ékszerkészítési alapanyagok, és kézműves alapanyagok, valamint dekorációs kellékek is megtalálhatóak. A bolt hangulatos, kicsit olyan, mint egy kincsekkel teli padlás. Szimpatikus volt számunkra, hogy kész (kézműves) termékek is vásárolhatóak, ha valaki biztosra menne vagy ajándékot keres.

Ajánljuk!

Összegzés: Kedves eladó, átlátható kínálat, közkedvelt vagy ismertebb technikákhoz való bőséges alapanyagok, kész termékek, akadálymentesített bejáró. Egyet sajnálunk, hogy kicsit eldugott helyen van, bár egy megállító tábla a Fő utcán jelzi merre menjünk. Ha nem célirányosan érkezünk, akkor a szerencsén múlik, hogy észre vesszük-e hol várja az alkotókat ez a szerethető boltocska.

Pontozás: 8/10

KREATÍV  és HOBBI BOLT

Székesfehérvár, Távirda u. 25, 8000

Ár: drágább

Szolgáltatás leírása: Kreatív bolt és műhely

Saját tapasztalat, vélemény: Oh, a kreatív paradicsom. Ez az első gondolatunk, mikor a Falköz butikjai között megpillantjuk a nagy kirakattal rendelkező kreatív boltot. Belépve sem változik a vélemény. Tágas tér, nagy ablakok és rendkívül széles kínálat. Technikánként teljes paletta, szemet gyönyörködtető választék. Mindenből olyan bőséges, hogy érezzük, itt aztán nem lehet gyorsan végezni. Elveszettségünkre viszont nem érkezik azonnali segítség. Még kicsit fel alá járkálunk, hátha megszán valaki, de végül magunknak kell odamenni és segítséget kérni. Persze, felhívásra érkezik is a hölgy. A bolt kínálata nem csak az alap vagy legismertebb technikákra épül, hanem a legújabb trendeknek megfelelő, helyenként már –már speciálisnak nevezhető termékek is megtalálhatóak. Úgy véljük, aki ide betér az előtt új dimenziók nyílnak meg a kreatív kézműves világot illetően. A bolt hangulata nagyságából kifolyólag kissé hűvös, bár rendkívül igényesen és átláthatóan berendezett, nagyon színes és változatos, a meghittséget annyira mégsem érezzük. Inkább olyan volt, mint egy szakmai tanulmányút. De ez nem negatív, a szatyrunk tartalma pedig mindenért kárpótol.

Ajánljuk!

Összegzés:  Úgy érezzük azok boltja, akik rendszeresen kreatívkodnak, nyomon követik a legújabb trendeket, inspirálódnak a szakmai anyagokban és alig várják, hogy beszerezhessenek mindent. A kreatív világban járatos vásárlóknak ez egy paradicsom, annak viszont aki megragadt az egykori technika órák világában ez túlságosan is  szakmai helyszín. Jó néven vettük volna, ha az eladók maguktól felajánlják a segítségüket, egy ilyen szenzációs bolt így lenne igazán tökéletes.

Pontozás: 9/10

 

Megnevezés Művészbejáró

Székesfehérvár, Sütő u. 6, 8000

Ár: megfelelő

Szolgáltatás leírása: Művészkellékek és hobbi termékek kereskedése, tanfolyamok megtartása új és régi technikákból.

Saját tapasztalat, vélemény: A Sütő utca ad pici helyet ennek a kis ékszerdoboznak. Miért így írom? A hely valóban művészi és meglehetősen kicsi. Ennek ellenére meglepő mennyiségű termék sorakozik a szemünk előtt. Bárki is rendezte be, azt hiszem maximálisan kihasználta a hely adottságát. Kreatívkodók körében ismertebb technikákhoz találunk bőséges hozzávalókat, e mellett pedig a trendektől sem maradnak el. Ha nem is teljes palettával, de kielégítő kínálattal rendelkeznek e téren is. A kreatív termékek mellett művész kellékek is helyet kapnak. Ecsetek, pasztell és szénceruzák, olaj és akvarellfestékek, festőkések, vásznak stb. A Művészbejáró hűen a nevéhez a kreatív hobby iránt érdeklődőket és a művészi vénájúakat egyaránt kiszolgálja. A pici boltban egy kedves hölgy is segítségünkre van, nagyon közvetlen és segítőkész.

Ajánljuk!

Összegezve: Ha többedmagunkkal érkezünk és esetleg még más is van a boltba, akkor csak óvatosan helyezkedjünk. A hely szűkösségét kompenzálja hölgy segítőkészsége. Elég csak kiejtenünk mire gondoltunk, és akár helyettünk össze is szedik amit szeretnénk. Nagyon kedves és közvetlen az eladó hozzáállása, a termékek kínálata kielégítő.