Gazdaboltok Fejér megyében

A melegedő idő a kertbe vonzza az embert és bizony szemet szúr a rendezetlenség. A tél mindent eltakart, most azonban, mikor több időt töltünk kint és a természet is újjá éled megsokszorozódik a kerti teendők listája.  Gyomirtás, fűmagvetés, virágültetés stb. Hirtelen mindenki a gazdaboltba vágyik és nagy tervekkel felvértezve keresi a kerti projekt hozzávalóit. Milyen egy jó gazdabolt? Ahol mindent megkapunk, vagy ahol a legjobb tippeket adják? Bizony nem árt, ha az eladó is járatos számos téren, hiszen a vásárlók egy része inkább lelkes, mint sem szakavatott kertész.

3 Fejér megyei gazdaboltot teszteltünk. Városban és vidéken, kisebbet-nagyobbat. Szétnéztünk, kérdeztünk vásároltunk, hogy átfogó képet tudjunk adni arról, mik lehetnek egy jó gazdabolt legfőbb jellemzői.

Megnevezés: Mezőgazdasági Szakbolt Székesfehérvár Jancsár köz 18.

Saját tapasztalat, vélemény: Jól megközelíthető és frekventált helyen található gazdabolt. Maga az alapterülete nem túl nagy, mégis úgy tűnik, van itt minden. A bolt nagyon rendezett, az utolsó vetőmag is katonás rendben áll. Két középkorú hölgy áll rendelkezésünkre és kérés nélkül is érdeklődnek segíthetnek-e. Igen, elfogadjuk a felhívást. A gazos előkertünkhöz kérünk tippeket, és kapunk is, nem is egyet. Látszik, hogy a hölgyek értik a dolgukat. Bármit kérünk, odavezetnek minket, és ha nem is tudnak esetleg adni, azonnal javasolnak másik alternatívát. Mivel ketten vannak, viszonylag hamar végzünk. Mindent be tudtunk szerezni és az árak is kedvezőbbek voltak, mint pl egy barkácsáruházban.

Összegzés: Kedves, tapasztalt eladók, érezhető szakértelem és kedvező ár.

Ajánljuk

Pontozás 8/10 pont

Megnevezés: Barkácsbolt Szabadbattyán

Szabadbattyán Balatoni út 7. 8151

Saját tapasztalat, vélemény: Jól megközelíthető bolt a 7.számú főút mellett helyezkedik el. Saját parkolóval közvetlenül az üzlet előtt. Méretét tekintve elég kicsi, ha többedmagunkkal érkezünk és más is van a boltba, akkor nem marad túl sok hely. Az árukészlete viszont választékos. Tulajdonképpen több mindent árul, mint amit első ránézésre a mérete végett gondolnánk. Virágföldet és fűmagot keresünk. Természetesen van, hiszen itt a szezon! Érdeklődünk a tökéletes fűvetés technikájáról, erre nem vállalt garanciát, de hasznos tanácsokkal látott el minket, amivel növelhetjük a fűvetés sikerét. Fűmag tekintetében csak egy fajta állt rendelkezésre, viszont azt mondták ez a megfelelő  fűmag. Elhittük, elhoztuk. Ha nem felelt volna meg, némi várakozás fejében  megrendelésre is meghozzák. Ez egy remek szolgáltatás! Egy hölgy és egy úr szolgált ki minket. Kedvesek és segítőkészek.

Összegzés.: Kis bolt kielégítő választékkal, rendelési opcióval. Ha csak nem valami speciálisat keresünk, illetve ha nem azonnal kell, ez a bolt teljes mértékig kielégítheti az igényeinket.

Ajánljuk

Pontozás 7/10 pont

         

Megnevezés: Somogyi Csavar és Gazdabolt

Arany János Út 29, Tác, Fejér, 8121

Saját tapasztalat, vélemény: Tácon tértünk be a gazdaboltba. Könnyen megközelíthető, saját parkolóval. Nagyobb méretű bolt, mert maga az udvar egy részét is árukészlet kihelyezésére használják. Kint raklapos és kertészeti kellékek találhatóak, bent meg pedig a barkácstól a kertészeti kisgépeken át a csavarokig minden. Eme bőség ellenére tudtunk olyat kérni, ami éppen nem volt. Virág tápoldatból nem kaptunk olyat, ami kifejezetten a virág fajtájához kerestünk. De az eladó úr volt annyira vevőközpontú, hogy megmondta melyik gazdaboltba menjünk, ahol biztosan lesz. Na sebaj, kértünk itt is fűmagot. Itt már volt választék és kimérős verzió is. Ez megtetszett, megmondtuk mekkora területet szeretnék bevetni és rá bíztuk a szakemberre. Haza érve le is teszteltük, elszórtuk és elégedetten tapasztaltuk, hogy valóban ennyi fűmag kellett. Arról már nem is beszélve, hogy követve a tanácsukat hamar meg is eredt a fű!

Összegzés: Jól megközelíthető, nagy alapterületű gazdabolt. Széleskörű választékkal rendelkezik, bár ez nem garancia arra, hogy mindent árulnak, de vevőközpontú hozzáállással segítik a vásárlót.  Termékeiket jól ismerik, hasznos tanácsokat kaphatunk.

Ajánljuk!

Pontozás 9/10 pont