Kisállatkereskedések

Házi kedvenceink szeretetet és gondoskodást igényelnek, tudja ezt minden felelős állattartó, hiszen mikor egy állatot magához vesz, annak életéért és életminőségéért vállal felelősséget. Persze sok helyen az állat valódi családtag, akinek a létfontosságú dolgokon felül még egyéb kényeztető extrákat is szívesen megadnak a szeretett gazdik. Kisállatkereskedések minden igényt kielégítő termékekkel várják a régi és az újdonsült gazdákat is.

Tesztelésünk alkalmával három székesfehérvári kisállatkereskedést kerestünk fel. Mind három helyen igyekeztünk az eladók segítségét kérni, hogy lássuk a termékkínálaton kívül milyen tippeket, ajánlatokat kapunk.

Megnevezés: Alphazoo Székesfehérvár, Aszalvölgyi út 1, 8000

Szolgáltatás leírása: kisállat felszerelés és állateledel bolt

Saját tapasztalat, vélemény, megközelíthetőség:

Az Aszalvölgyi úton található élelmiszer hipermarket területén üzemelő franchise kisáruház. Megközelíteni autóval viszonylag minden irányból egyszerű. Gyalog problémás lenne, de a tömegközlekedés jó. Itt valóban minden megtalálható, ami a hobby állattartáshoz kell. Macskajáték, hörcsögketrec, haleledel, kutyapóráz stb. számos változatban, árban… felsorolni sem lehet. Rendezett szépen feltöltött polcok, letisztult üzletkép. Az eladók is segítőkészek voltak. Kutyánk számára kerestünk szőrkefét és ápoló kiegészítőket, ebben az eladó segítségét kértük. Kedves és segítőkész volt, de valahogy úgy éreztük csak a közepesen drága és drága kategóriájú termékeket ajánlja, mint ha az olcsóbbak nem is lennének a polcon. Végül inkább magunk választottuk ki. Nyílván mindenki a legjobbat szeretné, de nem feltétlen minden áron.

Összegzés: Mindent megtaláltunk, amit szerettünk volna. Kielégítő kínálattal és jó termékek felszerelt, jól átlátható a bolt. Egyedül is elboldogultunk, de az eladók felkészültek és szívesen segítenek.

Ajánljuk

Pontozás 10/8 pont

 

 

 

 

Megnevezés: Tűzhal Minizoo Székesfehérvár, Tobak u. 13, 8000

Szolgáltatás leírása: Díszállat és hobbiállat felszerelések és kigészítők

Saját tapasztalat, vélemény, megközelíthetőség: Az áruház a városközpont közelében található, gyalog, tömegközlekedéssel, és autóval is könnyen megközelíthető. Díszállat felszerelés és haltenyészet. Itt is sok minden van, ami a hobby állattartáshoz szükséges, de elsősorban a díszhalakra van szakosodva az áruház. Nagyon látványosan kialakított akváriumokat és terráriumokkal találkozhatunk szépen berendezve. Bőséges választék van az egyes halfajokból, órákat lehet eltölteni az áruházában és szemügyre venni mindent. Ha kisgyerekkel érkezünk, akkor ne is gondolkozzunk a gyors ügyintézésben, ugyanis a csodálatos halak mellett még jó pár kisállattal lakott ketrec és kalitka ad a hosszas időtöltésre okot, a nagy papagájról nem is beszélve.  Az eladók itt is felkészültek, készségesek, kikérdezik a vásárlót, és hasznos információkkal látják el. Kép alapján felvilágosítottak, hogy milyen betegségben szenvednek az otthoni díszhalak és milyen gyógyszert szükséges a kezeléshez vennem. Vásárlóbarát hozzáállást tapasztaltunk, a termékek tekintetében sem az volt a tapasztalható hogy mindig a legdrágábbat ajánlják.

Itt szívesen vásároltunk, és bámészkodtunk, gyarapítottuk tudásunkat.

Összegzés: Nem mindennapi, látványos üzlet. Aki szereti az akvarisztikát, az itt mindent megtalál, de ha még nem kóstolt bele ebbe a hobbyba itt jó eséllyel megszereti. Felszereltségben mindent megtalál, az eladók pedig mindenben segítenek. Ha csak nem sokadszorra járunk már itt, akkor biztos, hogy magával ragad az üzlet sajátossága és több időt töltünk el, mint terveztük.

Ajánljuk

Pontozás 10/9 pont

 

Megnevezés: Fressnapf Székesfehérvár 8000 Székesfehérvár, Szt. Flórián krt. 13.

Szolgáltatás leírása: kisállat felszerelés és állateledel bolt

Saját tapasztalat, vélemény, megközelíthetőség: Az Aszalvölgyi bevásárló központban található kisállat áruház, ahol macskák, kutyák, rágcsálók, halak és hüllők részére minden megtalálható. Az áruházlánc üzleteivel országos szinten találkozhatunk, amely webshopot is üzemeltet.  Vásárlásunk során sajnos kevés eladó volt az áruházba, az egyik eladó éppen a szünetet töltötte. Ennek ellenére kedvesen segített. Szobában tartott macskánk számára kerestünk játék és ápolási kiegészítőket, és nem is csalódtunk a kínálatban. Inkább túl soknak véltük. Az eladó személyes tapasztalata alapján ajánlott terméket, amit jó néven vettünk, mert így egy másik macskatartónál már bevált kiegészítőt választottunk, amit magunktól egyébként nem feltétlenül tettünk volna meg.  Egy kicsit „multi” áruházra emlékeztet a környezet, a polcok között könnyen elveszünk, hatalmas az árukínálat.

Összegzés: Minden van, csak legyen időnk megtalálni és legyünk tisztába azzal, hogy mit szeretnénk. Ha szerencsénk van, talán le tudunk szólítani egy eladót.

Ajánljuk

Pontozás 10/7 pont