Vidéki fagylaltozók

A szezon kezdetével kinyitnak a fagylaltozók. Fagyizni valósággal bárhol lehet. Azt azonban, hogy mi alapján döntünk a hely kiválasztásánál számos ok befolyásolja. Van, hogy útba esik a fagyizó, pont mikor szert tennénk pár hűsítő gombócra, de van példa arra is, hogy célirányosan oda megyünk, ahol olyan fagylaltot ettünk, amit még utólag is sokáig emlegetünk. Van, akinek a mennyiség, míg másnak a minőség vagy éppen az ár határozza meg, hol fagyizna. Tesztünk alkalmával olyan vidéki fagylaltozókat kerestünk fel, melyek fagyos krémcsodáiról már sokat hallottunk. Nyakunkba vettük a megyét és felkészítettük ízlelőbimbóinkat egy a hallomásokra alapozott ízorgiára. Tesztünk alkalmával 3 főzött fagylaltot készítő fagylaltozót kerestünk fel, hogy beszámolunk arról, mennyire tetszett a hely, milyen fagylaltokból választhattunk, mi az üzlet sajátosság , és mi hova mennénk vissza újra.

Megnevezés: Kati Fagyizó- Gárdony, Posta utca 3.

Szolgáltatás leírása: fagylalt, káve, sajtos tallér

Saját tapasztalat, vélemény: A 7 számú főút mellett található fagylaltozóhoz vezetett utunk. Az autóval érkezők részére több parkolási lehetőség is adott. Könnyen megközelíthető autóval, biciklivel és gyalogosan is egyaránt. Ennek ellenére, először a személyzeti bejáraton próbáltunk betérni, kicsit megtévesztő az elrendezése, de a hosszan sorakozó embertömeget meglátva hamar rájöttünk merre is van az arra. A Kati Fagyizó tulajdonképpen egy kiszolgálópult, benti leülésre nincs lehetőség, ellenben levendulákkal körbeültetett és napernyőkkel leárnyékolt kinti helység ad helyet a fagylalt kellemes elfogyasztására. Ha sokat kell sorban állnunk, akkor sem kell aggódnunk, hogy megégünk, vagy éppen megázunk, mert napernyők védelme alatt várhatjuk ki, míg sorra kerülünk.  Egy kedves és segítőkész fiatal hölgy teszi fel a kérdést: Mit adhatok? Mi pedig a közel 20 fajta fagylaltból igyekszünk választani. Ami nem egyszerű, mert mindegyik nagyon csábító. Különleges ízű fagylaltot nem találtunk, így próbára tettük a klasszikusokat. Csokoládé,vanilia és frissítő citrom trióra esett a választás. Kellemesen krémes, ez a csoki tényleg csoki, méghozzá ropogós csokoládé darabokkal gazdagítva. A vanília sem marad el tőle, de abszolút kedvencünk lett a citrom, ami az igazi savanyú citrom fagyi. Ami pedig szintén jól esett, hogy 260 Ft-ba került egy gombóc finomság.

Összegzés.: Ha a Velencei tó fele visz az utunk, mindenképpen keressük fel a fagyizót. A klasszikus ízeket kedvelők számára a tökéletes hely, de csak tavasztól őszig, mivel szezonális a nyitvatartásuk. Kedves kiszolgálás és vendégeket visszacsalogató ízek, kellemes levendulás környezetben, vásárlóbarát áron.

Ajánljuk

Pontozás 7/10 pont

Megnevezés: Csuta Cukrászda  Kossuth utca 20. Csákvár

Szolgáltatás leírása: torták, dísztorták, figurás torták, napi sütemények, édes és sós teasütemények, rétesek, tavasztól őszig pedig saját készítésű fagylaltok.

Saját tapasztalat, vélemény: Csákváron a főút mellet helyezkedik el a cukrászda, könnyen megközelíthető, saját parkolóval rendelkezik. Az üzlet nagysága megfelelően tágas, benti és kinti fogyasztásra is lehetőséget nyújt. A kinti részen gondolva a legkisebbekre egy kis játszótér is rendelkezésre áll. E mellett közel 40 féle fagylaltkülönlegesség közül választhatunk. A kiszolgálás egy fiatal hölgy személyében történik, kedves, illedelmes. Fantasztikus fagylaltkreációk és nagyon kreatívan összeállított ízek díszelegnek a pultokban, nem egyszerű a választás. Parmezános körtés joghurtra mindenképpen benevezünk, hiszen a 2016-os év ezüstérmes fagylaltja, ami egyébként szóbeszéd alapján is felejthetetlen. Megfejeltettünk még egy Őrség Aranya elnevezésű tökmagos finomsággal és befejezésül választottunk egy pisztáciát, amihez azért van némi viszonyítási alapunk is. Először kicsit meglepődünk, hogy a 3 gombóc fagylalt több mint 1500 Ft-ba kerül. Sejtjük, hogy prémium kategória lesz. És valóban! Nem túlzás azt írni, hogy a fagylalt fogalmának egy új dimenziójába léptünk át. Az első kóstolás követően csak arra tudtunk gondolni, miért csak most kerestük fel a fagyizót, eddig miért nem? Szenzációs, nálunk biztosan aranyérmes!

Összegzés: Méltán híres fagyizó, különleges ízek, nagyon finom fagylaltok, igaz kissé borsos áron. Bátran ajánljuk nem csak ínyenceknek, hanem mindenkinek, aki arra jár, illetve ha programként egy felejthetetlen  fagyi élményre vágyik.

Ajánljuk

Pontozás 9/10 pont

 

 

Megnevezés: Dock Cukraszda Polgárdi Deák Ferenc utca 11.

Szolgáltatás leírása: fagylaltok,sütemények, torták

Saját tapasztalat, vélemény:  Jól megközelíthető fagylaltozó Polgárdi település központjában. Parkolási lehetőség a közvetlen közelében adott. Az épületben zajlik a kiszolgálás és a fagylalt elfogyasztásra is lehetőséget ad. Rendkívül izlésesen, modern bútorokkal, trendi színekkel berendezett és virágokkal dekorált helység. Ha viszont inkább kint fogyasztanánk, akkor egy szökőkúttal  gazdagított és napernyőkkel leárnyékolt kinti terasz ad erre módot. A teraszra azért ráférne egy kis karbantartás és a kinti bútorok közül is van olyan, ami megérett egy cserére, de találunk olyat is, ami teljesen rendbe van. Nagyon ínycsiklandozóan dekorált fagylaltok sorakoznak 2 hűtőpultban, és szintén két nagyon kedves és figyelmes hölgy szolgál ki. Klasszikus ízek mellett különlegesebbnek mondható kreációk is megtalálhatóak, úgy mint például az epres oreós, a lúdláb és raffaello. Már a gombócoláskor látjuk, hogy az adaggal sincs gond, csak bírjuk megenni. Ízek tekintetében nehéz fogalmazni, nagyon finom! Visszavágyik az ember ide újra meg újra. 280 Ft egy gombóc amiből nem spórolnak ki semmit. Csatlakozunk azok táborába, akik másoknak is szívesen ajánlják a fagylaltjukat.

Összegzés: Nagyon finom fagylalt, szép adag, elfogadható áron. Kedves és figyelmes kiszolgálás, szép környezetben. A terasz lehetne kicsit jobban karbantartott, de így sem szenvedünk semmiben sem hiányt, ha ide térünk be pár hűsítő gombócra.

Ajánljuk

Pontozás 8/10 pont